Jag bara älskar prickar

Jo men så att...än en gång har jag hittat fynd hos föräldrarna. Kan inte förstå att det finns sådana godsaker liggandes i garaget och skräpar, nej, det förstår jag inte alls. Till min lycka hittade jag en ren oljekanna datum lite äldre i garaget igår. Jippi! Passar ju perfekt som vattenkanna till mina balkongblommor. Pappor förstår inte alltid vilka godingar de har i sina gömmor, men det är kanske bra för sådana som mig. :)

Samma dag fick jag det alldeles för gulliga prickiga tyget av mamma. Hon hade fyndat det på Emmaus för länge sedan och det fick nu ett nytt hem hos mig. Tack söta rara! Vet faktiskt inte vad jag ska göra med det, men för nu så nöjer jag mig med att beundra det. hihi

Egentligen hade jag planer på att göra ett prickigt inlägg idag, men i den här flyttröran är det inte lätt att hitta någonting. Nu börjar det stora projektet bli färdigt, lovely! Jag är så trött på att vara här inne och pyssla när vädret ute är så mycket underbarare. (Kan man verkligen säga så
Gaspode?)


image427





Nyshoppat

Jag har varit dålig på att uppdatera på senare tid. Förlåt! Just nu håller jag på med två lite större pysselprojekt som tar mycket tid, förutom det opyssliga livet, där mycket också ska göras. Jag börjar ju jobba snart igen!

Det ena av dem är min
rumsavdelare, som snart är klar. Nu försöker jag samla på mig vita förvaringskorgar och kartonger, för att även pysselsidan ska bli fin och fräsh.
Det andra projektet kommer förhoppningsvis att visas upp på fredag. Puha!

Tänkte visa några av mina fynd från min tur till Ikea förra veckan. Blev inte så mycket inhandlat, konstigt nog. När jag började slet jag åt mig nästan allt jag såg och lade i vagnen, men efter någon timme så började jag vela såklart. Så det mesta hamnade åter i hyllorna. Men några småpryttlar blev det i alla fall, krokar, tyg och och så de här pärlorna.

image425




Magnetburkar att ha under badrumsskåpet. Härligt att kunna hitta tops och snoddar då jag behöver dem. haha
Tack Petra för tipset!

image426




Klädhängare till hallen. Jag säger bara HURRA! Äntligen slipper jag jackor i köket. Den fula snodden är till mina nycklar, kan inte slänga den fast den är lortig och gammal, jag är så sentimental ibland. :)



Påskpyssel

Snart är det ju påsk, som den toka jag är så har jag noll koll utan fick häromdagen reda på att det är nästa helg. *fnissar* Så det kommer kanske inte som en överaskning att jag inte påskpysslar så mycket. Kanske, bara kanske, ska jag försöka mig på en "vårig" dörrkrans, men då inte enbart för påsken.

Men självklart
Lilla Anna, kan jag ställa upp med lite tips på påskpyssel ändå. :) Man vet aldrig, jag blev lite inspirerad så det må hända att det ändå hamnar lite ris eller ett blomsterarrangemang på mitt köksbord. (Lycka till på nya jobbet och kom hem på kalas nästa helg om du hinner.)

Hos WomansDay finns det en hel påsksida. Massor med pastelliga tips. För de som (konstigt nog) inte gillar pasteller kanske en blomsterskål från Strömsö skulle passa bättre? Eller kanske ett annorlunda arrangemang skulle vara fint på bordet, mina egna favoriter kallas för buntbukett och påskträd. För den äggmålningssugna finns instruktioner hur du kan måla mönster med hjälp av stearin.


image423

image424

Foton: WomensDay




Pysslat

I helgen har jag "hemmahelg" och det innebär att jag inte ska gå ut, utan tillbringar den hemma med vänner och familj. Minsann! Så idag var jag och pappa uppe med tuppen och åkte på loppis. Vi hann faktiskt med tre stycken och jag fyndade ingenting. Snopet!

Nu har jag varit och shoppat med Tina, lite Panduropyssel kan ju aldrig vara fel. Köpte en stor Deep edge-ram, så det blir nog morgondagens projekt.

Den senaste veckan har varit fylld av frustration då laddaren till kameran var spårlöst försvunnen. Äntligen hittade jag den i röran igår. Hurra! Så nu kommer det lite bilder på det jag pysslat med under veckan.

Fortfarande tar självklart lägenheten mycket av min tid, det är trots allt ganska mycket att göra och ofta blir det mycket rörigare innan det blir bra. :)

image421


Jag har blivit helt galen i att göra pappersstjärnor. Vet faktiskt inte vad jag ska göra med dem, men de är så roliga att knåpa ihop. Blir du sugen, kika in på
Craft At Home.

image422


I och med att jag fick finbesök av Tina idag ville vi, lägenheten och jag, visa oss från vår bästa sida. Så jag gjorde om min hallpall lite. Ett rosa hjärta piggar alltid upp. :)




Pysseltips

Ja, jag vet, jag tipsade om en sida igår också, men jag kan helt enkelt inte låta bli. Craft Beautiful har så mycket bra projekt och mönster att du bara måste titta in där när du har tid över. Så det så! :) De har lite för mycket juliga saker fortfarande, men om man bortser från det så är sidan toppen. Jag hoppas verkligen det kommer fler nya roliga saker dit.  Det bästa är att de har en gratis liten tidning att ladda ner i pdf-format. Hurra! Vem tycker inte om gratis pysseltidningar?

Här kommer mina obligatoriska favoriter:



image419


image420


Foton: Crafts Beautiful






I can make it myself

Vilken rolig titel på en tidning va! :) Och det är ju helt sant, det mesta av de fina saker man ser går att göra själv. Hos I can make it myself hittar du roliga och ganska enkla mönster till både stickat och sytt. Här syns mina favoriter. Undrar just om jag någonsin får tid att göra något av det? ;)

image417


Bilder från: I can make it myself




Fyndnina

I veckan var jag hemma hos föräldrarna och städade då mamma är nyopererad. När jag kom till köksskåpen fick jag ett slänga och kastaryck och rensade ut minst hälften av allt porslin. Inspirerad av min organisationsguru Petra, så blev det fin och luftigt i skåpen. Och jo, mamma protesterade inte allt för mycket. hihi

Så istället för att gå på loppis den här veckan fick jag med mig två saker därifrån som mamma inte ville ha kvar. Apelsinpress och litet glasfat på metallfot. Hurra så fint!

image413

image414

image415




Lilla mor

Nu när det är en vecka sedan lilla mamma kom hem från sjukhuset tänkte jag lägga ut några av blommorna hon fick. God bättring, jag är så glad att du är hemma igen! :)

image412




Mellanvägg

Förvaring är något jag har ont om i min lägenhet. Det är lite av ett mysterium för mig då den här lägenheten är mycket större i kvadratmeter än min gamla och ändå får inte mina saker plats. Den förra hade två miniskrubbar som jag stuvade in mycket i och det märks tydligt nu när jag fortfarande måste kliva över kartonger i mitt sovrum.

Så idag hittade mamma tre av de fulaste bokhyllorna i världen som fyllde mina kriterier för en mellanvägg i sovrummet. De är höga, ganska stabila och lätta att göra om. Tack och bock! :) Nöden har ingen lag, så jag hinner inte måla om dem för nu, utan nöjer mig med att tapetsera baksidorna vilka kommer att vara mot sovsektionen. När jag åkte för att titta på dem efter mammas tips så köpte jag även lite ljusblå tapeter som funkar fint. De har små vita prickar som bildar hästskomönster, lite lagon romantiskt för en sovhörna.
Egentligen skulle jag vilja ha dem vita och fina mot syhörnan, men det får jag helt enkelt ta tag i när jag har mer tid över. Lite stressig känsla, då jag gärna vill göra allt samtidigt, helst igår.


image409


image411


Så här långt har jag kommit, så efter en liten stunds bloggande är det dax att fortsätta igen. Det blev lite bubbligt och inte perfekt mönsterpassat. Attans då! *ler* Det är första gången jag tapetserar något annat än askar och kartonger, så jag har inte så höga förväntningar. Jag hoppas bara de inte lossnar och rullar ner mitt i natten. hihi

image410








Småpyssel

De senaste dagarna har jag faktiskt börjat sytt igen. Det är så roligt! Ganska länge nu har jag varit totalt oinspirerad när det gäller sömnad, men så helt plötsligt när jag såg det söta hjärtat Anna hade vunnit hos Hummlan så kom lusten tillbaka. Tack! :) Jag vann jag också, fast jag inte ens var med och tävlade.

Så sjävlklart sydde jag en drös (hihi) av hjärtan, inte lika snygga och puffiga, men mina alldeles egna. Ibland kan jag verkligen inte förstå att jag arbetat som textillärare, jag är så hetsig och flummig. ;)
Jag smyckade dem lite och nu hänger de och tillför lite färg i mitt hem.

image406

image407


När jag ändå var igång så lånade jag Tildas trädgård av mamma och gjorde några Vimsiga katter. Mitt kök kommer att gå i vitt och grått, så där passar det bra med lite blått inslag. Den ljusblå har fått ett litet keramikhjärta och den mörkare blå har ett hjärta av metall.


image408




Kitsh från Popcorn Shop

Som jag tjatat om tidigare så älskar jag kitsh och rosa pryttlar. Det är ju lite svårt att kombinera med min ljusa lantliga inredning, men ibland så lyckas det. Hos Popcorn Shop finns det hur mycket som helst som kan öka på mitt ha-begär, allt är ju inte så kitshigt, men underbart. Just nu drömmer jag om Icarus light av Thord Bontje, en knalligt rosa Baroque spegel samt ett rådjurshuvud med silverhorn.
Både lampan och spegeln skulle smälta in fint här, men rådjuret? Tja...tror jag får skippa det. *ler*



image404

Foton: Popcorn Shop




Nattsuddare

Just nu är jag inne i en period då jag inte kan sova...har jag nämt det tidigare? ;) Så istället för att ligga och vrida och vända mig i sängen så surfar jag lite och bestämde mig för att göra min första Flickrmosaic. Här är några av mina favoriter från den senaste tiden.


image403



1. ., 2. Polvisukat, 3. got out the spring tins again, 4. home8, 5. Sherbert Suprise, 6. Frames, Crystals and Buckles, 7. Vintage kitchenware., 8. romantic Living page 2, 9. Essentiellement Romantique, 10. My Bedroon #2, 11. Bedroom - My bed, 12. trash find, 13. scan0012



Äntligen

Äntligen tycker jag det är roligt att sy igen. I någon månad nu så har jag haft total noll inspiration och ingen lust att sy minsta lilla kudde ens. Men så äntligen fick jag tummen ... och sydde överdraget till min fula pall. :) Jag har även gjort några hjärtan och annat smått, men de bloggar jag om imorgon istället.

Tyget som överdraget är sytt av fyndade jag på loppis
tidigare i år. I och med att det är halvlinne så skrynklar det ganska lätt, men det är ju lite charmigt.

image400

Ful pall

image399

Mycket finare pall





 


Pysseltips

Vill bara tipsa lite om Maize Hutton, som har en kul blogg ännu roligare pysselideér. Förstår inte hur jag kan ha missat henne tidigare. Titta bara på de här klockorna som blivit armband. Underbara!



image396


Foto: Maize Hutton




Sköna sovrum

Jag är lite osams med mitt nya sovrum just nu, och ni hör ju själv, det kan ju inte vara bra. Av någon anledning kan jag inte sova där, jag har provat att byta plats på sängen och det fungerade i några dagar, men nu är jag tillbaka i soffan igen. Så nu är det på med hårdhandskarna, eller i mitt fall, makeoverhandskarna och göra radikala förändringar där inne. För sova måste man ju... :)

Tidigare har jag tänkt att sovrummet får bli sist i ordning i nya hemmet, men nej, nu räcker det med sömnlösa nätter.

Läste på lite om Feng Shui hos
Jennyshemochharmoni och vet nu att jag har alldeles för mycket av metallelementet, så nu ska det balanseras.

Jag vill även ha en ny stil där inne, för jag är trött på vitt vitt vitt. Oh, det kändes konstigt att säga det högt, för vitt har varit min favorit "färg" så länge.

Hittade till Southern Accents som har många inspirerande bilder på sovrum, några lite väl mastiga, men andra helt i den stilen jag har tänkt mig. Många detaljer är kanonsnygga om jag gör om dem i mina färger (som jag inte bestämt ännu) och kanske lite enklare.


image394

Roliga och fantasifulla sänghimlar, kanske lite för avancerat, men ooooooh så härligt.


image395


Roliga detaljer som skulle göra susen.


Alla bilder från
Southern Accents





Pysselkväll i nya lägenheten

I tisdags så var det äntligen dax för pysselkväll igen, eller i alla fall för mig. De andra har ju pysslat på medans jag varit upptagen med renoveringen.
Vi samlades i lägenheten så att jag fick skryta och visa upp lite, sedan så pysslade vi järnet. *ler*
Jag fick även fina servetter från Marimekko i min favoritfärg, massor av läppglans och ett superfint hemgjort kort. Tack och bock! :)

Pia och Petra gjorde halsband, Aira virkade med pärlor, Ulrica gjorde kort och själv så började jag göra pärlupphägning till min kökslampa. Fortfarande inte klart då jag är lite dålig på att koncentrera mig och gör många saker samtidigt. Men snart så hoppas jag den är färdig.



106826-393

Fotokollage: privat







Utmaning

Jag har blivit utmanad av TiniTott. Älskar utmaningar! De är oftast då man kan få tillfälle att läsa lite personliga saker om oss inrednings och pysselbloggare. :)

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.
 

Vet inte om mina saker är så underliga eller egendomliga, men jag kör på ändå.


1. Jag älskar att flytta, för det är så spännande. Men till skillnad från de flesta andra jag känner så flyttar jag oftast till små städer. Jag brukar säga att jag bott i varenda håla ovanför Borlänge. *ler* Jag har även bott i korridor, i minikollektiv två gånger, med pojkvänner och ensam. Vet inte riktigt vad det här påståendet säger om mig, så jag försöker helt enkelt låta bli att analysera vidare i det. ;)

2. Jag känner ofta på mig vad som blir trendigt, både när det gäller inredning och kläder, för jag får en känsla i magen. Det innebär inte att jag alltid gillar det jag ser, utan det är mer känslan vad som blir inne och inte.


3. Vet inte om det här är så underligt men i alla fall, jag blir lätt smågrinig eller jättearg, men det går över på två sekunder. Jag är nästan aldrig långsur.


4. Jag älskar b-filmer. Inte splatter eller sånt, utan amerikanska filmer gjorda för tv. Då bullar jag upp med godis och myser.


5. Jag är totalt neurotisk när det kommer till spisplattor, jag kan kolla dem tio gånger innan jag går hemifrån.


6. Jag är helt galen i New York, trots att jag aldrig varit där och är så flygrädd att jag nog inte skulle klara av att flyga så långt. Men en dag vill jag verkligen resa dit!

Vidare så utmanar jag Denise, Lottisen, MuffyStar, Maya, Teija och Gaspode. Skulle vara så roligt om ni hängde på så att jag får veta lite skumma saker om er också. *ler*

Have fun!



Nya handtag och beslag

Ni som varit här tidigare kommer kanske ihåg att vi målade om alla dörrar i lägenheten. Från tråkigt slitet bruna till härligt fräsht vita. Idag var det äntligen dags att montera på nya handtag och beslag. Vilket pyssel det varit att välja ut rätt storlek och passform. Bara så ni vet, om man tycker om antiksilver så finns det inte mycket att välja bland. Men vi lyckades faktiskt, även om vi fick lov (läs pappa) att borra upp större hål i beslagen för att de ska passa handtagen.



image391


Före


image392


Efter




Glimtar från mitt hem

Nu när de flesta kartongerna är uppackade tänkte jag visa lite glimtar från mitt hem. Det är ju än så länge kaos och stök, så några stora bilder blir det inte. ;)

image387

Bilder från hallen. Som ni själva kan se så är det stök under bordet, men vad gör man när alla skåp är fyllda till bristningsgränsen. *ler* Det är något jag ska ta tag i under veckan. Organisera!
Kannan och fatet är ett gammalt loppisfynd sedan flera år tillbaka, bordet har jag fått av min förra pojkvän, lamporna är loppis samt auktionsfynd. När jag tänker efter så är det inte mycket i mitt hem som är nyinköpt.

image388

I vardagsrummet har det äntligen kommit upp saker på väggarna. Ramen är fortfarande tom, just nu funderar jag över om jag ska ha den tom och använda sidenband som upphängning eller om jag ska måla en tavla själv och sätta i. Kanske något som jag kan fundera på under pysselkvällen på tisdag. :)



Presentdax

Häromdagen fick jag en underbar present, så självklart måste jag ju lägga ut bild på den. Heléne kom förbi med en inflyttningspresent. Ni som känner mig vet ju hur galen jag är i att öppna paket, så tyvärr hann jag inte ta kort på själva inslagningen, men den var fin och glittrig. Vem vill inte se sitt namn skrivet i silverglitter? *fnissar*


106826-384

Foto: privat

Tack Heléne, du vet ju hur länge jag önskat mig precis en sådan där ljuslykta. :) Nu hänger den i vardagsrummet, för jag vill så gärna se den så ofta som möjligt.




Tillbaka igen

Jopp, då är jag tillbaka igen. Härligt! Upptäckte också att webblogg ser lite annorlunda ut och fungerar mycket bättre. Härligt härligt! :)

Nåväl, vad har jag gjort sedan sist? Jo, flytten gick som sagt bra, men efteråt så har det varit sååå mycket att göra. Hade totalt glömt hur stökigt och rörigt det är att bo i kartonger. Känner att tiden inte räcker till, men nu börjar det äntligen se ut som ett hem här. När jag sytt nya överdrag till soffan så kommer det lite bilder från lägenheten. Men tills dess tänkte jag lägga ut några av mina senaste loppisfynd. (Självklart har jag tid att gå på loppisar även om jag är superstressad. hihi)

Just det, golvet som ni kan se på bilderna är nyinlagt i hall och kök. Jag kan verkligen inte vara nöjdare, även om det är laminat. Det både ser ut och känns som furugolv då det är räfflat och inte är sådär halt som laminatgolv kan vara.

Uppdaterat 5/3-07: Golvet är inköpt hos
Byggmax efter ett tips från Anna. Det heter nog Rustic.

106826-381

Foto: privat

Rosa Arabia - fyra koppar men 20 fat och assietter. Det var egentligen dem jag var ute efter då jag märkt att jag inte har några. Superglad, för rosa är ju som sagt min favoritfärg.

106826-382

Foto: privat

Rosa mjölkkanna, DDR, jag köpte även en ljusblå som jag inte har hunnit packa upp ännu. Nu dricker jag inte mjölk, men de blir säkert användbara till saft istället.

106826-383

Foto: privat

Skojig ljusstake som inte har hittat sin plats ännu. Bilden blev lite knasig, den är formad som en ros.