Shopping

106826-213

Foto: privat


Mamma och jag åkte ut och övningskörde lite idag. Gissa vart vi hamnade,
Kupolen såklart. Det är ju ingen direkt suprise att min körning har stagnerat lite. *ler* Men nu ska det bli ändring!!!

I alla fall så var vi på jakt efter blockljus till adventsljusstakar, men jag föll för vanliga vita från Indiska istället. Jag hittade även en kompis till min ren som jag köpte tidigare, även den här från Lagerhaus. De vita rosorna köpte jag på Duka och de har en klämma på baksidan, så jag tänkte fästa dem på vardagsrumsgardinerna. Den gröna plastväxten på hittade jag på Din Present, den ska få ingå i en julgrupp som jag fick inspiration från på Jax Blommor.
Lyckad shoppingtur, inte för dyrt och jag blev inte utan något skoj som fick följa med hem heller.

Mamma och jag bytte inredningstidningar idag, så nu ska jag sätta mig i soffan och läsa och vänta på att Lost ska börja. Trevlig kväll på er!

Knappkrans

106826-214

 
Foto: privat



Den här kransen är så lätt att göra och glittrar fint om man använder knappar med ex pärlemo. Själv har jag använt lite blandade knappar jag hittade i mammas knappgömma. :)
Jag har tänkt limma fast några pärlor och kanske spraya lite glitter på till jul också. Glitter och glamour är ju så trevligt. Ideén fick jag
här.


Mosaic

106826-212

Foto: privat


Förra sommaren var jag totalt galen i att pyssla med mosaic. Jag har inte kommit mig för att fota några av krukorna jag gjorde, men kom nu på att jag kunde fota handukshängaren i badrummet. Hjärtat är köpt i Paris, i en supergullig inredningsbutik jag inte kommer ihåg namnet på. Hängaren är klädd i krossade mosaikplattor, krossade tallrikar och glasstenar. Sedan laserade jag knopparna vita och målade även runt kanterna med vit färg.

Köksgardiner



106826-210

Foto: privat Den stackars växten får vatten, lovar!!! Jag har nog inga gröna fingrar bara...

I och med att jag inte tänkt att ha julgardiner i köket, så sydde jag ett par nya "vintergardiner" istället. Så här blev de. Inspirationen fick jag från
Simplicity. Under gårdagens pysselträff så gjorde jag även några ljuslyktor av konservburkar som får stå i köksfönstret. Jodå, det har nog potential att bli lite juligt där med lite hjälp av adventsstake eller stjärna, vi får se hur det blir på söndag. Har inte riktigt tänkt klart ännu. :)

Pysselinspiration



 

106826-208
Foton: Joann.com



Hos Joann.com kan du hitta gratisprojekt både till jul och till vardags. Mina favoriter är stöveldekorationerna och den lilla quiltade pläden. Men du kan hitta både stick och virknings-ideér, papperspyssel och några ideér för barnen. Ha så roligt!


Pysselkväll



106826-204

106826-205


106826-207

Foton: privata


Ikväll var det två tappra pysslare med på Pysselkvällen, Moster Aira och jag. Nästa vecka hoppas vi på lite större uppslutning. :) Då ska vi föresten stöpa ljus, första gången för mig, så det ska bli spännande!

Ikväll så fortsatte Moster att virka halsband och armband. Visst är de snygga!!! Jag har fortfarande inte lärt mig hur man gör, då jag kom på att jag skulle göra ljuslyktor istället. Något jag tänkt på ett tag, särskilt när jag hittade de fina som Anna på 
For the love of Country hade gjort.

Pimpad telefon



106826-206

Foto: privat (uj uj vilken dålig bild, det glittrar och glimmar i verkligenheten)


Nu kom jag äntligen mig för att ta en bild på min uppiffade telefon. Jag använde
Cell Stones som jag fått av Pia. Det är lite kvar att sätta fast, men jag hittar ingen pincett i pysselhyllorna...typiskt, så det får vänta tills jag kommer mig för att storstäda i lådorna.



Sitt ner i båten!



106826-203

Foton: privata


Förlåt att jag inte uppdaterat på ett tag, men
Lotta och jag har varit på kryssning. Helt galet att jag vågade, jag är näst intill fobisk när det gäller båtar och hav, men det kändes riktigt bra, mesta delen av tiden. Så det var bra övning, då kryssningen endast gick Stockholm - Mariehamn och tillbaka. Inte så mycket öppet hav med andra ord, men självklart så var det då det stormade och en kille som arbetade där sa till och med att det aldrig har gungat så mycket på den sträckan tidigare. Tack för det! :)
Anledningen till vår lilla tripp var Rock at Sea, kanske ingen som vet, men förutom synth så är jag "hemligt" förtjust i 50 och 60-tals musik. Kanonskoj var det och lite bilder tog vi också. Vi ville absolut inte hem, för det var så skönt att slappa, dansa, dricka lite alkohol och äta buffé. Lyckad tripp med andra ord!




Ljuvligt



 

106826-202

Foto: Midwest Living



Hos Midwest Living finns det mesta, från mat till inredning och pysselprojekt. Inredningen är blandad, det är inte enbart mörk och blommig countrystyle, de har även tips för vintage och också för lite modernare inredningsstilar. Det roliga är att det finns utförliga tips hur man möblerar för att få ett trivsammare hem, det passar mig bra som sitter i en alldeles rörig lägenhet efter otaliga möbleringsförsök. :)

Även för de som är sugna på julpyssel finns det tips att hämta. Alla projekt är inte beskrivna till punkt och prick men om du letar efter inspiration så hittar du det alldeles säkert där.

Kika gärna in under kategorin 12 styles of Christmas, love!

Själv är jag jättesugen på att knåpa ihop något nu, men ikväll är det keramikdags igen, så det får bli ett senare projekt.


Inspirationsdags



106826-201

Foto: Woman´s Day




Woman´s Day finns en hel del roliga saker att göra. Kika på de söta rosa tofflorna! Love! Däremot hittade jag inget julpyssel, borde inte det komma snart?



Pysseldag

Idag är det ingen pysselträff, men däremot har jag haft fullt upp hela dagen ändå. Började i morse med att träffa Petra för att sy klart hennes tyllkjol. Äsch, det tar en timme eller två tänkte jag...MÖSSA! Det tog fyra timmar och vi har fortfarande några finjusteringar kvar. :) Tur att vi var hemma hos min mamma och lånade hennes symaskin, den är både snabbar och stabilare än min egna och så hade vi proffshjälp nära tillhands. Tack kära mor! :)


106826-198

Foto: privat


Sedan på eftermiddagen kom kusin Pia med pojkvän över. Då var det dags att sätta i löshår på kusinvitamin och det var ett himlans pyssel. Microringar och mina fingrar funkar inte riktigt ihop och skyll inte clownhåret på mig bara!!! :) Men som Pia sa, Nu har du gjort mig trafiksäker. Helt säkert! Håret blev i alla fall fylligare och fluffigare än jag hade väntat mig. Trevligt! Tack för maten Anders, du skulle vara kock!


106826-199


Foto: privat


Jag fick en liten present också, lite blingbling till telefonen. Tänkte sitta och pilla dit dem på min hemtelefon ikväll. Ja, jag vet att det ser lite småfjantigt ut, men så fort det glittrar och glimmar på saker är jag fast. Eller vad säger du
Lotta?


106826-197

Foto: Michaels






Prinsessan Saga



 

106826-196

106826-195

 
Foto: mamma Christina



Christina (min partner in crime på Myrgränd) och Theis har minsann fått ett litet underverk. Saga är så himlans söt att jag tror jag åker ner till er och kidnappar henne. *ler* GRATTIS igen! Puss på nosen, Saga!


Nyshoppat

Jag hade några ärenden på stan idag och skulle inte shoppa, faktiskt. Men självklart kan jag inte låta bli. Vad är det för fel på mig??!!! :) Gick förbi Inspiration och den lilla kronan lockade in mig, den är ju för söt. De hade börjat plocka upp massor med nya saker, både julrelaterad och annat som fungerar året om. Helst ville jag självklart ta med mig allting, men nu fick det räcka med den här lilla godingen.

Både Maria på Skapande och Anna från The love of Country har gjort egna alldeles underbara kronor. Jag har länge varit sugen på att göra en själv, men var lite osäker på hur jag skulle gå tillväga. Nu har jag en liten en som jag kan använda som inspiration och titta hur den är gjord. Det hänger föresten en prisma i mitten av kronan, men som den ickefotograf som jag  är så fick jag inte med den på bild.


106826-194

Foto: privat


I Borlänge har vi en pyssel och presentaffär som heter Älvan, de har lite från Panduros sortiment, så jag passade även på att ta en sväng in dit. En liten, var det tänkt, men de hade också fått in nya produkter så jag knatade runt där ganska länge. Tur att jag inte hade en tid att passa. :)
Där köpte jag ett pappersark med rosor, guldskimmrande pappersark, decopage glasstenar och lim som ska fungerar till dem. Jag har inte använt de där stenarna tidigare, så det ska bli spännande att se hur det blir.

106826-193

Foto: privat



Gaffelvirkning del 2

Äntligen har jag börjat komma någon vart med den här gaffelvirkningen. Jag har fått många bra tips från de trevliga tjejerna i forumet hos Pyssel.net. Bland annat länken till den här filmsnutten, den är både informativ och underhållande. Ett annat tips som jag också fick därifrån är till en amerikansk sida med många bra bilder.

Min kusin Teija är ju en expert på det där med stickor och garn, så självklart har hon virkat med gaffel, kika på den här.

106826-192

Foto: Teija


Och om det inte skulle vara nog så har jag också hittat en tidning hos mamma som heter Sy & Sticka, nr 10 -94 där det finns en bra beskrivning hur man gör, samt ett mönster til en kofta. Beskrivningen har jag fotograferat och lägger upp här, är du intresserad av mönstret till koftan så hojta till, då kan jag lägga ut den också. Tidningen i fråga finns ju inte längre, så jag antar att det är okej.

I och med att jag inte är en så duktig fotograf...så blev det två stycken bilder av sidan två, för blixten suddade ut en del av texten. Nåja, håll till godo och lycka till!

  

Foton: Sy & Sticka




 

För er pysselsugna




106826-188

Foton: Country Sampler


Country Sampler har en skoj sida där det finns ett urval av pyssel och heminredningsideér från deras tidning. Inte nyskapande kanske, men otroligt charmiga saker hittade jag där. Själv har jag funderat på ett tygcollage att hänga på väggen större delen av dagen, och titta vad som fanns där: en alldeles underbar rosa tavla av tyg. Blev otroligt sugen på att sätta mig vid symaskinen nu.

Blomlådorna



106826-187

Foto: privat


Jag har länge tänkt att göra något åt mina blomlådor som jag
tog in tidigare i höstas. Först hade jag tänkt i vita stenar, för att få dem lite ljusare. Men, hur vattnar man då egentligen? Nä, det verkade vara för krångligt. Så istället blev de så här. Vita filthjärtan på ståltråd. Funderar på att sätta fast lite glitter och glamour på de stora hjärtanen i mitten. Jag vill ju inte att lådorna ska se för juliga ut, redan.

Pipen


106826-186

Foto: privat


Kom just på att min älskling har fått för lite utrymme här i bloggen, måste ju självklart åtgärdas. :) Pip är inte så förtjust i att bli fotograferad, blixten är så jobbig för ögonen. Uff då!

Yllebroderi

Yllebroderi är något som jag tycker är så otroligt roligt att göra. Däremot så är just ull ganska obekvämt att ha på sig, så det är inte så ofta jag broderar. Jag är ju en sådan som oftast inte gör enbart för nöjes skull, utan gärna vill att sakerna ska komma till användning också.

De här vantarna broderade jag för några vintar sedan och de är fortfarande mina älsklingar, även om de kommer bort lite då och då. :)

Det känns som om det snart är dags att börja brodera lite smått igen. Titta in på de här sidorna och bli inspirerad. Själv ska jag krypa upp i soffan och titta på tv.

T-tröja med yllebroderi
Slöjdmagasinets shop


106826-185

Foto: privat


Julträd


106826-184

Foto: Christmasmouse




Det här är väl egentligen inget jag skulle kunna pyssla ihop själv. Eller tja... Men den var så kul att jag ändå ville lägga upp den här. Inte direkt vad jag skulle vilja ha till jul, men håll med om att den är rolig! Är du sugen på en julpalm så hittar du den hos Christmas Mouse.


Virkad matta


106826-183

Foto: privat


Den här mattan virkade jag förra vintern, med bambunål stl 20. Oj vad ont i fingrarna jag hade efter bara några blommor. :)
Den är gjord i veckgarn och skurna bommulstrasor från
Rosa huset. Fick någon snilleblixt förra vintern att det var en kul idé, problemet är mest att allt gärna fastnar i blommorna...men på bild är den ju helt ok.

Bilden har funnits med på bloggen tidigare, men nu upptäckte jag att den var borta.

Julklappar


106826-182

Foto: privat


I vanliga fall så brukar jag inte köpa mina julklappar förrens alldeles innan jul. Jag nämde nog det i ett tidigare inlägg också. Men nu så har jag blivit så inspirerad av er andra bloggare att jag måste ut i helgen och titta runt lite för att se om jag ändå kan hitta något i tid. För en gångs skull. :) Så jag kan lungt säga att julfebern har börjat för mig nu. Längtar!



Målat glas

106826-181

Foto: Kotivinkki



Hos Kotivinkki finns allt möjligt roligt att titta på, även för oss som inte är så duktiga på finska. :) Det är en finsk inrednings/pyssel/mat-tidning väl värt ett besök. För att hitta till pysselideérna, klicka på menyn Tee itse...vilket betyder Gör det själv.
Bilden ovan är målat glas i lite modernare stil. Själv tycker jag att det ser gammeldags ut, lite lantligt. Jag tror jag ska prova det själv på en glasvas jag köpt på Ikea tidigare i år.

Keramikdags igen

106826-180


106826-179

Foton: privata




Ikväll är det keramik igen, vad jag längtar!!! Surfar runt och kikar på inspiration, för ibland när jag sitter där så blir det totalt tomt och jag har absolut inga ideér. Så det är skönt att ha kikat runt lite för ideér, det är så trist att slösa bort dyrbara keramiktimmar på att bara sitta och kladda. Ja, jag vet att det viktiga är inte att skapa fina saker, utan att ha roligt och lära sig att arbeta med materialet...men jag vill ändå ta hem saker när kursen är slut, som jag är stolt över.

Titta på de här länkarna, helt lovely!

Studio Magenta
Karin Eriksson

Sweet dreams

Medans jag satt framför tv´n och kikade på Lost och åt Leijongodis jag fått av pappa, knåpade jag äntligen ihop det här. Faktiskt så började jag med det redan förra vintern, men det var lite trixit så jag har låtit det ligga i pysselhyllan och vänta på mer inspiration och .... tålamod.
Det blev inte lika bra som jag hade tänkt, men jag ska fortsätta snygga till den så fort jag känner mig tillräckligt stadig i fingrarna igen.

106826-178

106826-177

Foto: privat

Gaffelvirkning

Kvällens projekt: Gaffelvirkning! Jag hade inte hört talas om det innan mamma gav mig en förpackning med beskrivning och en gaffel. Det kom på tal när vi var på Panduro en dag och såg EASY KNIT BLOMVERKTYG och blev inspirerad. Min gaffel är inköpt på Emmaus såklart, vad finns inte där?
Är du nyfiken, kika in här.

106826-175

Foto: Krokmaskan

Gardiner

Ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag håller på och möblerar om i min lägenhet. Nu försöker jag byta gardiner, men även om mitt vardagsrum har potential, verkar det bli kaka av alltihop! Surfar nu runt och kikar på olika ideér och hoppas hitta något skoj och lantligt.
Hur gör ni andra för att inreda med den vackra lantliga stilen, jag tycker mitt hem ser mest rörigt ut just nu.
Hur får man ihop den charmiga lantliga stilen i en vanlig svensk lägenhet? Puh!

Hittade mycket användbart hos
Better Homes and Gardens som har en sektion som handlar just om Window treatments. Där finns även Decorating gallery, där det finns massor med fina bilder och inspiration.
Den i rutigt här från The Country Porch, där finns mycket i gardinväg, men kanske en aning för rustikt i min smak.

Mja...det blir nog något i den här stilen tror jag. Fast kanske inte i vitt, utan i beige eller någon annan ljus färg. Allt annat är ju lixom vitt i mitt hem och det börjar kännas lite kalt. Det är inte lätt att få ihop en speciell stil, särskilt som det finns så mycket fint!


106826-174

Foton: Bgh.com och The Country Porch


De underbaraste platserna på nätet

Bloggar, tidningar, portaler....de platser som ger mig inspiration. Jag kommer att uppdatera inlägget så ofta jag hinner, så kika tillbaka eller TIPSA mig om andra bra bloggar och sidor jag missat. :)

Kreativa bloggar

angry chicken
crafty chica
il bloggo
ljc
luckybeans
skapande
teija blogi
love, joleen
pixie blossoms
tinitott
Kirjakahvila-Boökcafé
Nesting Place
A Fanciful Twist
astas ateljé

Inredningsbloggar

lantliv i stan
for the love of country
ljuvligt hemma
Edgar and Edgar

Tidningar


ariadne at home
country living
craftzine
kotivinkki

Kläder och Mode

Some girls Wander




Korrekturnisse

Gör ett extra inlägg angående Folkracedagen i Amsberg. Såg att Jonas ska lägga ut ett filmklipp, så jag tänkte passa på att lägga en länk dit.

När du besöker honom, passa på att skriva GRATTIS, han kom ju faktiskt in som nr två! :)

Present från mamma

Den här veckan har jag fått två presenter av mamma...de här söta tavlorna och även en glittrig silverren från Lagerhaus. Ni som känner mig vet ju hur förtjust jag är i kitch, så jag är helt i extas över att den butiken äntligen har öppnat här i Borlänge. Lite svårt är det ju att kombinera modern lantlig stil med kitch...men det går. :)
Tavlorna är gjorda av deepedgeramar från Panduro, med decopageänglar och silverglitter. Love them!


106826-171

Foto: privat

106826-176

Foto: privat



Ännu ett fynd

Nu fick jag äntligen tummen ur och tog en bild av den underbara tavla jag hittade på Emmaus för några veckor sedan. Den är så lite och söt och när jag såg den så skreeeek den ut till mig att den ville föja med hem. Tavlan är pytteliten...ca 20cm på längden. Love it! Försöker hitta den perfekta platsen för den i lägenheten, men än så länge hänger den i hallen och välkomnar de som kommer och hälsar på.

106826-172

Foto: privat


Släkten samlad

I går var det dags för pysselträffen igen. Vi samlades hos Moster Aira och upptäckte att alla vi som satt där var släkt. Vi saknade förstås er som inte kunde komma...både de som låg hemma i magsjuka och hon som var hemma och målade taket. Krya på dig Ulrika! :)

Mycket skvaller, pyssel och fika blev det i alla fall, precis lika trevligt som vanligt. Nästa vecka är det pause, sedan blir det samma tid men hemma hos mig istället. Ni är alla så välkomna! :)

Över till bilderna: Petra knåpar en tomte av cernitlera, ser mycket lovande ut. Lova att ta med den nästa gång så jag får ta ett kort! Tarja stickar de sötaste gula bebistofflorna och mamma började sticka på en grå kofta. Jag målade träknappar från Panduro...det är väl lite mysko att inspirationen aldrig infaller på tisdagkvällarna. ;) Nåja, det är i alla fall trevligt att träffas och umgås lite. Moster Aira virkade med pärlor, det ska bli halsband och armband om jag förstod rätt. Det ser urspännande ut, så det blir nog mitt projekt till nästa gång, att lära mig virka en sån där korv.

Självklart hade vi bonusmedlemmar även den här gången. :) Rocky och Rambo smög runt i köket och ville gärna ha all uppmärksamhet. På bilden blir katten Rambo väldigt renslickad av sin lite större kamrat.

106826-173
Foton: privat


Fars dag

ONNEA ISI! :) Här kommer blommor till dig och tack för det goda fikat imorse.
Jag hoppas du haft en bra dag! Kram!


106826-170

Grafik:
Pixelmojan


Loppisfynd

Senaste loppisfyndet från Emmaus, en silverpläterad bricka. Passar superbra med mina ljus från Önskehuset. I helgen blev det inget loppis, ska försöka ta igen det nästa helg istället. :)
Har du varit på loppis eller auktion på senare tid? Tipsa mig om nya ställen och jag blir superglad!

106826-166

Foto: privat

Folkrace i Amsberg

Eftersom det här är min alldeles egna blogg så tänker jag skriva lite om andra saker än pyssel och inredning idag. :) För igår gjorde jag nåt ganska spännande! Eller inte jag, men de andra. *skrattar* Vi var ute på Folkracebanan i Amsberg och körde. En aktivitet som är sprillans ny för mig och som jag kommit i kontakt med tack vare Petra och Jonas som syns på bilderna här nere. Vi verkar vara förföljda av gråväder när vi är där ute, förra vintern frös vi fötterna av oss och igår var det snöslaskigt regn. Men hur trevligt som helst!
Jonas kom tvåa, vilket både jag och flickvännen Petra är mycket stolta över. :) Grattis! Petra och jag var bra sugna på att prova själv, men i alla fall jag väntar tills det är lite torrare på banan. Och kanske när det är mindre publik. ;)

106826-165

Foto: privat

Ny lykta

Äntligen har jag kommit mig för att ta kort på lyktan jag köpte för några veckor sedan. Affären i fråga finns i Kvarnsveden, men jag hittar ingen länk. Den heter Gulla clothes och har superfina kläder och lite inredning.

106826-168

Foto: privat

Glad

Titta vad som fanns i min brevlåda häromdagen! :) Pysselklubben saknade mig visst och piggade upp mig lite med ett kort. Så tacksam och happy happy happy! Tack!

106826-167

Foto: privat och inte speciellt bra ;)

Halloweenpartajet

Lägger upp två bilder från Nättis Halloweenkalajs. Det är jag och Lotta som poserar så sött. Mina kort är inte uppladdade dock, för jag har fortfarande inte orkat gå och hämta kameran. Men vad jag saknar mina höga näbbstövlar som också är kvar där. :) Men, är man lat så är man. Det är ju föresten så himlans halt också, jag skyller på det istället...

106826-162
Foto: privat

106826-163
Foto: privat

Julpyssel

I och med att jag missade Pysselträffen idag, så tänkte jag posta gammalt pyssel jag gjort. Särskilt för er som redan går i jultankar. Själv har jag bara köpt några julklappar ännu. Känner jag mig själv rätt så hänger jag på låset till Kupolen dagen innan. *skrattar* Det är lite konstigt, för jag älskar verkligen att köpa julklappar, men jag kommer mig inte för utan planerar och tänker så länge att det sedan blir lite smått panik. Tidsoptimism kallas det också för har jag för mig. ;)

Antar att snögubbarna i krukorna är lite Tildainspirerade, men jag tror jag såg små julgransornament förra året på nätet på en amerikansk sida som jag byggde vidare på. Som vanligt har jag inte adressen kvar. Men om du vet, så tala om det för mig så fixar jag en länk snabbt som ögat. *ler*
Snögubbarna i krukorna blev föresten julgåvor till släkten.

106826-161

Foto: privat

Inspiration

Jag håller som sagt på att möblera om hemma, fast de senaste dagarna har jag tagit pause och låter det vara lite rörigt. Nu tänkte jag surfa runt för lite inspiration innan jag fortsätter, för det går inte så bra. :)
Var in på
Anthropologie och titta vilka underbaringar de hade där. De skulle passa perfekt hemma hos mig, fast jag letar ju såklart efter en ny soffa också.
Förklädet är ju förstås inte inredning, men det är så fantastiskt att jag skulle kunna använda det i en vanlig outfit. Love! Eller vad säger du Teija, ska vi ha sådana kanske? Ett besök hos henne är föresten ett MÅSTE, hon har gjort så mycket fint med stickor och garn den senaste tiden.

106826-160

Foto: Anthropologie

Äntligen fick du följa med mig hem

Oj, äntligen var den rosa skålen färdig! Jag har väntat sedan i våras. Glasyren blev lite knepig i första bränningen, så jag glaserade om och nu äntligen fick den följa med mig hem. Jag har inte en aning om vart jag ska ställa den, men visst blev den ganska söt. Fick idén från en blogg för länge sedan och har tappat bort adressen. Känner du igen den, lämna en kommentar så ska jag åtgärda det.

106826-159
Foto: privat

Älskar secondhand

I helgen var jag på secondhandtur med Moster Aira. Vi åkte till ett enormt stort ställe i Falun....där fanns verkligen allt!!! Sedan fortsatte vi till Borlänge, där det mesta var stängt, men vi hann in på loppiset i gamla Åhlenshuset i alla fall.

Mina fynd var: näbbstövlar, två filmer och mosaik i vitt och olika blåa nyanser. Ljusstakarna är från en tidigare tur till Emmaus. Jag försöker besöka det minst en gång i veckan. Mamma och jag var där idag, hittade lite smått och gott, tar kort på det i morgon. Det var inte min fynddag idag, så inga stora grejjor, men lite kap blev det allt. :)

106826-157106826-156
Foton: privata

Tavlor till sovrummet

Målade och klistrade ett par tavlor till sovrummet. Deepedgeramar och styrolhjärtan från Panduro. Hjärtanen köpte jag föresten på loppis förra lördagen. En tjej jag känner sålde av sina Panduropyssel hon inte använt, oj vilken guldgruva!!!

106826-155
Foto: privat


Pysselkväll

Nu när vi haft pysselträffar i alla fall fyra gånger, så tänkte jag att den förtjänar en alldeles egen kategori, så tadam: Pysselträffarna! :)

I tisdags var vi hemma hos Ulrica och Petri. Medans Moster Aira, Ulrica och jag pysslade i köket så satt killarna...Petri, Pekka, Rocky och Kompis (som inte fastnade på bild) i vardagsrummet och skvallrade.
Airas halsband sedan förra gången, som hon påstod skulle bli ett fem-gångers-projekt var redan klart, så hon fortsatte med att virka en urgullig rosa mössa.
Ulrica gjorde ett grytunderlägg med pärlor...åh, vad jag blev inspirerad, kommer ni ihåg när man fick lägga pärlplattor på lekis??? Måste ta och prova det igen.
Jag gjorde vykort till tävlingar, det är roligt och jag kommer igång med kreativiteten när jag klipper och klistrar. Alla fick lite glitter och glamour. Det blir ju så mycket skojsigare då! :)

106826-151106826-150106826-149106826-148
106826-158106826-154106826-153106826-152

Foton: privata


Tavlorna - fortsättning

Nu är jag tillbaka på internet igen. Oj vad tråkigt det har varit utan uppkoppling. Det är en sån tråkig historia, så jag tänker inte ens berätta den här.

Goda nyheterna är att jag (eller mamma rättare sagt) har sålt tre
tavlor. Jippey! Kunde inte föreställa mig att jag skulle kunna känna mig så speciell och ... duktig. *skrattar* Men det gör jag, så det så.

Till alla er som sagt att ni gjort grisar, vad roligt!!! Skicka namnen på era sötgrisar, så kan jag gå och titta hur ni är som personer. Det skulle vara jätteskoj!

Jag har även massor med material att lägga upp här, bland annat från senaste pysselträffen. Jag ska uppdatera mer i kväll, efter keramiken. Nu har jag fullt upp med att möblera om i lägenheten och att kika in på mina favoritbloggar som jag saknat så mycket de senaste dagarna.

Tanken är även att jag ska försöka göra om layouten på min egen blogg. Den ser anskrämlig ut just nu, det är för att jag provar olika av webbloggs olika layouter, som lämnar mycket att önska som ni själva kan se. Jag är inte så duktig på html så det är lite klurigt, men jag håller på att göra en ny "välkommenskylt" och ska även försöka snygga till lite allmänt. Håll inte andan, det kan ta ett tag. :)

Igår fick jag även en helt underbar och oväntad present av Heléne. Ett ljus som luktar vanilj, min favorit doft. :) På ljuset står det Till någon speciell  När jag tänker på mina vänner räknar jag alltid dig flera gånger.
Jag känner mig hedrad och speciell. Tack underbara snälla Heléne, du vet alltid när jag behöver lite extra uppbackning, utan att behöva säga det.

106826-147
 
Foto: History and Heraldry