Good magic finds its way

Följ min blogg med bloglovin

För att få inspiration när jag sitter i min skaparhörna har jag ett speciellt sällskap, av mitt alldeles egna trollspö. När jag tvekar över något, är det en bra idé eller inte, så kan jag ibland se lite glitter som börjar sippra ut från stjärnan och att vingarna kanske...ja bara kanske, viftar lite. Då vet jag att jag har något bra på gång.Den var enkel att göra. Det enda som jag använde var en stjärna, som varit en gardinklämma, en blompinne, vingar, sidenband, lite julglitter och min limpistol. Ja självklart papper och vit färg också. Är du sugen att göra din egen, så kika in på flickr.com där det finns massor av inspiration för pysselsugna.

a bunny in my frame

Jag har en vän som flyttade in hos mig för ett par månader sedan. Han är lite speciell, för han har svårt att bestämma sig vart han ska hålla till. I bland hittar jag honom på hallbordet, ibland inne i pysselrummet...ja faktiskt, just nu har han kommit och satt sig bredvid mig i soffan. Men vart han än dyker upp så får han mig att le, den lille Herr Kanin.


Inspirationen tlll att göra Herr Kanin hittade jag hos
Du Buh Du Designs som tillverkar de mest underbara dockor.

Min lilla vän är gjord av lätt självtorkande lera. Jag skulpterade helt enkelt en mask efter en porslinskanin som mall. Sedan när den var torkad och målad limmade jag fast honom på en bit papp som jag också målat för att få dit rosa polkagrismönster. Hittade en loppisram som fick två lager svart färg och tidipidupim....Herr Kanin flyttade äntligen hem till mig!
word obsession

Ni kanske trodde att min ord-mani var över, men där trodde ni fel! I och med att Bloggy givaway håller på hela veckan ut så surfar jag runt där varje dag för att hitta nya saker och titta vad jag hittade idag. En tävling där man kan vinna valfria ord och fonter i vinyl! Kan det bli bättre? Nä, trodde väl inte det. :) Tävling hålls av Nesting Place som också har mycket annat roligt som är väl värt några timmar av din tid. Självklart har jag anmält mig till tävlingen, gör det du med!

Foto: lånat från Nesting Place och Fruitful Vine Creations

handgjordasaker.se

Det här måste ni bara gå och titta på, handgjordasaker.se! Som Etsy fast på svenska, det var på tiden. :)
Min mamma och jag är med på handgjorda saker, fast än så länge är det bara mammas kläder och väskor som
vi lagt upp. Gå och kika på dem här! På bilden nedanför kan du se lite av det som mamma har sytt, den kvinnan har både talang och tålamod....skulle gissa på att min pysselgen kommer därifrån.

my home, my sanctuary

Mamma har köpt en sprillans ny kamera som...tadam tadam....jag lånar. Någon som är förvånad? ;) Nåväl, jag har roat mig att gå runt och fota lite i lägenheten. Tänkte det kunde vara kul att se för er som inte känner mig "privat". Själv älskar jag att se bilder från andras hem. Mer sånt!

Tycker du det verkar kul? Kikar in på min sida på
flickr.com där jag har lagt upp fler bilder. De nyaste bilderna är längst ner, så du vet.
Bloggy Giveaway

Contest is now over, to see who is the winner check http://ninaskreativakaos.blogspot.com/

Hi there,

For my first ever
Bloggy Giveaway i want to offer you a handcrafted mask, venetian style. Its made of papiermachie and is covered with fur...noooooooo not real one ofcourse. ;) You can use it as it is or you can hang it on the wall as decoration. I will also put a little something something in the package...a swedish candy treat for the winner. You are all welcome to participate in the drawing for this price, just leave a comment with your name and how i can contact you, a blog url or your email adress. I will draw the winner on sunday and hope there will be many participants for this contest. :)

Since im from Sweden i have a swedish blogg, so i have made a itsy bitsy dictionary for your convenience:

Kommentarer = comments
Namn = Name
Epost adress = EmailWhat is a Bloggy Giveaway? Check it out here!

No darling, i do have a heart


Under min period som icke-bloggare var jag inte helt oaktiv på den kreativa fronten. Lite pyssel blev det minsann.
Ett tag var jag inne på att dekorera trä, i det här fallet trähjärtan från Panduro och små små fyrkanter som jag sågat till
i garaget och limmade på en deep edge panel.
Mina små hjärtan fick flytta hem till två av mina kompisar, men tavlan hänger i sovrummet. Och titta, det är ju faktiskt
text
på den med, jag är nog allt lite besatt. Upptäckte just att jag bloggat om tavlan tidigare....nåja.....den får helt enkelt vara med igen. :)


Ord

Ord är något vi använder hela tiden, både i tal och tankar. Målade, skrivna ord fascinerar mig fortfarande otroligt mycket,
även efter skriva-på-väggen-boomen som vi haft de senaste åren. Säkert kan många tycka att de får en överdos av ord hemma hos mig....nu fick jag till det minsann! De som känner mig vet att jag pratar ooooooootroligt mycket, men det var inte det jag tänkte på här, utan mer att man i varje rum kan läsa något som är skrivet på en tavla eller något annat. Några av de tavlor jag har med ord:

Här hittar du några av mina favoriter på
flickr.com:

Textpainting

Painted chemise

Wet paint

Image-ination

HelgmysdeluxFoto: Scan


Den här helgen går verkligen i slapphetens tecken, fy så härligt!
I gårkväll hade jag sådan tur att jag blev bjuden på middag och hockey hos Lotta och Janne. Där bjöds det på potatisgratäng, revbensspjäll och antagligen världens godaste sallad. I och med att jag har minne som en guldfisk och var superhungrig, så glömde jag helt av planen att ta kort på maten innan vi högg in. Så nu lånade jag en bild från Scan och klickar du här kommer du direkt till deras recept till traditionella revbensspjäll.
Middag, öl, trevlig sällskap och hockey, vi avslutade kvällen med att leka Guitarr hjältar och jag kan garantera att jag inte vann. :) Men jag blir bättre! Nu blir jag bara mer och mer sugen på att köpa ett eget spel, så vi får se hur det går. Av någon anledning så vinner alltid pysselmaterial den fajten i vanliga fall.

Idag har jag tillbringat största delen av dagen med att titta på tv-serier och pyssla med mitt hemliga projekt. När det är klart kommer jag att visa det här. Kan i alla fall avslöja att det är en pysselgrej, såklart!

Nu ska jag rensa lite bland mina favoriter här i bloggen och lägga till lite nyheter. Kika gärna in, du kommer inte att ångra dig, jag lovar!


Fågelholkar

För länge sedan kikade jag i en tidning (minns såklart inte vilken) som hade ett repotage om en amerikansk kvinna som quiltar täcken och liknande. I hennes studio fanns de mest underbara fågelholkar, vitmålade! Både jag och mamma
blev superförtjusta, men självklart fanns det ingen info vart de fanns att hitta.
Men som de klyftiga och händiga kvinnor vi är så gjorde vi ett par själva. Superenkelt! Tiimari har fågelholkar i ljust trä och loppisar har träljustakar. Min älskling limpistolen åkte fram och tadaa!
Nu hoppas jag bara att någon liten fågel ska hitta hit och flytta in! :)

Roliga pysselideér

Tack för det varma välkomnandet! Jag tänkte börja lite försiktigt med att tipsa om några roliga pysselideér jag
stött på  under min frånvaro. Håll till godo!

Det är så enkelt att det är genialt! Varför har inte jag tänkte på det, boknörd som jag är??? Inget geni säger du? haha Ja, så kan det ju vara i och för sig. :) En bok med fina illustrationer i en titt-ram, jättesöt. Du hittar beskrivning hur man gör hos
GoodHousekeeping.com, namnet gör att jag blir både stressad och nervös, men det finns även godbitar där för oss som inte har hemmafruambitioner. Här hittar du till titt-skåpet.

Better Homes and Gardens har jag säkert pratat om förut, men de har ju så mycket skoj så jag tar mig friheten att vara lite tjatig. De här söta knopparna och många fler finns det att inspireras av där, dessutom talar de om vilka material som
de har använt så du kan göra dem själv.
De har även otaliga slide-shows hur man inreder och olika inredningsstilar, kila över och kolla, du kommer inte att bli besviken! Och ha så roligt!

Jag är tillbaka

Oj vilket krångel det varit med min blogg: först hade jag inte tid att blogga på ett halvår, när jag sedan skulle ta tag i saken igen då försvann den. Blogg.se har tydligen haft en flytt som jag totalt missat och samtidigt tror jag minsann att de slarvade bort min i kösystemet, för helt plötsligt var den puts väck. Men nu med hjälp av deras vänliga kundtjänst och mycket tjat så är den tillbaka. Hurra! Nu j---lars ska det bloggas!