Draw a pig

Hittade just ett personlighetstest baserat på hur man ritar en gris. !!! Lite hysteriskt men roligt. Så här blev min gris, hur blev din?

106826-145
För att läsa hur jag är,
klicka här, eller rita din egen gris.

Oh, Teija ritade också en gris idag. Det är så roligt, för vi är så lika, eller som hon skrev i sin blogg :

Me olemme kuin paita ja peppu, myös possutestimaailmassa. På svenska kan det bli: Vi är som tröja och rumpa, även i gristestsvärlden. Som lång och lerhalm. Jo, vi är ju det, men nu har vi även ett gristest som bevisar det. :)

106826-146




Pysseltisdag

Så var det äntligen dags för pysseltidag igen! Hurray! Härligt att snuvan börjar ge med sig och att jag är pigg nog att umgås igen. :) Och Moster Aira hade ingen fest-tisdag heller, så hon var också med. ;)

Idag blir det inte så mycket bilder av själva pysslet, jag hade fullt upp med att fota deltagarna, men som vanligt var vi kreativa och hade roligt. Jag var inte på mitt pyssligaste humör, försökte klä en burk, men fastnade i prat och satt och tittade på vad de andra gjorde istället.

Pappa Voitto snikade åt sig pysselfika, men gjorde inget kreativt. Tyvärr var inte kameran framme då, annars skulle jag haft fotobevis också.

106826-137
Foto: privat

Moster Aira och Petra sitter och pysslar. Aira gjorde ett halsband, som tydligen ska bli ett fem-gångers-projekt!!! Petra gjorde ett hjärtformat kort. Till vem? Gissa!

106826-138
Foto: privat

Lilla Anna fick sitta på hedersplatsen, ser inte allt för bekvämt ut, men hon hävdade starkt motsatsen. Här är det halsbandspyssel på g.

106826-139
Foto: privat

Även Ulrika gjorde vykort. Jättesöta!

106826-140
Foto: privat

Petra poserar med örhängena hon gjorde.

106826-142
Foto: privat

Japp, det blev ju ett fint halsband. Och kolla in koftan, love it!

106826-141
Foto: privat

Lilla Anna hade varit på Kupolen och shoppat...titta vilka godingar hon tog med sig hem!

106826-143
Foto: privat

När de andra hade gått hem fortsatte Anna och jag att posera framför kameran. Linslusar! De här två blev de bästa, då kan ni ju tänka er hur resten såg ut. :)

106826-144
Foto: privat

Lördagsutflykt med mamma

I morse gick jag upp tidigt, för att vara en lördag, för att åka iväg på loppistur med mamsen. Oj vad det var trevligt! Jag fick ju även övningsköra, och det är ju inte helt fel heller. 

Det stora fyndet uteblev idag, men lite smått och gott fick jag ändå med mig hem.
Ex. tre burkar att klä om, en karott som ska vara som prydnad på vitrinhyllan, små kakformar, en stor kakform, röd tjock spets, inredningstidningar om julpyssel, en bok och några småpryttlar som jag ska använda när jag gör smycken eller tavlor.

Särskilt den stora kakformen är jag superduperglad för. Jag läste (tittade på bilder) nämligen i mammas
Kotivinkki igår och hittade ett kanonmysigt kök med gamla kakformar som dekoration på väggen. Lovely!



106826-136
Foto: privat


Lite pyssel igen

Äntligen har jag haft lite energi över till pyssel igen. Det är så skönt att bara sitta och pilla med något och i det här fallet hade jag inte höga krav heller, då det i sig inte är något nyskapande jag gjort. Det kan vara skönt med sådana pysselprojekt ibland. Att bara få göra, helt enkelt för att det är kul, utan att tänka på att det ska vara nya ideér och i det ena fallet, alldeles oanvändbart. I vanliga fall har jag ju som bekant svårt för att göra saker jag inte kan använda som kläder, accessoarer eller som inredning.

106826-134
Foto: privat

Mitt kök är blått, det är inget jag är stolt över, men i och med att det är en hyreslägenhet jag bor i så har jag beslutat att låta tapeterna vara och inreda efter stilen som redan är.
Jag är väldigt svag för rött och nu har jag tapetserat ett litet skåp från
Ikea (tror jag) i blått och rött för att börja få in den färgen också. Skåpet var tidigare träfärgat, men jag målade om det i vitt och nu har jag klätt den i papper från Tiimari.

106826-133
Foto: privat

För några månader sedan hittade jag en bild på en blogg av ett jättesött litet plastrådjur som glittrade i guld. Underbart! Jag kommer tyvärr inte ihåg vart det var vilket är lite synd. Personen i fråga hade hittat rådjuret på loppis och jag blev lite smått avundsjuk. ;)
Jag tänkte förstås, ett sånt kan jag göra själv. Så nu har jag äntligen hittat ett rådjur, i porslin, som jag spraymålat och strött silverglitter över samt spraylackat. Bilderna är inte så bra och jag har inte en susning vart jag ska göra av det lilla sötmonstret. Det var i det här fallet jag bara gjorde...vilket var härligt, utan att ha någon speciell plan för den färdiga produkten.

106826-132
Foto: privat

106826-135
Foto: privat


Höstbild

Som du kanske märkt har jag inte uppdaterat på ett tag. Förlåt! Jag har helt enkelt inte gjort något pyssel och nu har jag åkt på en förkylning, så jag är ganska låg för tillfället.

106826-131
Foto: privat

Så här höstigt såg det ut på föräldrarnas altan i förra veckan när jag var där och storstädade. Jag tycker det är så mysigt med hösten!

106826-130
Foto: privat

Nu är ljusfatet jag köpte på förra loppisrajden putsad och klar. Såg just på bilden att det blev några fingeravtryck efter putsningen, nåja, är ganska nöjd ändå.
Vet inte riktigt vart jag ska placera den dock, har du några ideér?

Det var allt för ikväll. Ska verkligen ta mig i kragen och pyssla lite mer i veckan. Hoppas du i alla fall skriver en rad så att jag kan besöka dig också.



Nytt bord och lyktor

Det börjar bli lite ordning i vardagsrummet igen. Håll med om att min pappa är snäll! Idag så körde han hit ett vardagsrumsbord han målat om till mig. Jag är supernöjd!
Lyktorna fick jag förra veckan av min söta snälla mamma. Ibland är jag lite bortskämd minsann. *ler*
Tack så mycket, jag är så glad i mina nya saker.

106826-129
Foto: privat

Skum vinkel va! Jag ville inte att ni skulle få se röran i soffan. :)
Bordet var mina föräldrars tidigare, men då de köpte ett nytt så fick jag det här. Egentligen skulle jag ha målat det själv (tidigare brunt), men pappa hann före. Tydligen var det platsbrist i snickarrummet. Tror att det var alldeles för lockande för honom att låta bli helt enkelt. *skrattar*

106826-125
Foto: privat

Jag är så förtjust i de här lyktorna! Det finns även ett par rosa blockljus som bara väntar på att få flytta in i dem, men först vill jag hitta en bra plats att ställa dem på.


Loppisfynd

Idag har jag varit på Pärlan i Gustafs. Borlänge/Sätertraktens bästa loppis. Love it! Tyvärr var fyndfaktorn inte så hög idag, men det är ju kul att strosa runt där ändå.

106826-126
Foto: privat

Dålig bild, men jag hoppas du kan se lite i alla fall. Ljusen är så roliga, jag är ju lite smått förälskad i kitchiga prylar. Skålen är helt ok också, den är i fattigmanssilver och jag har tänkt ha ett vitt klotljus där.

106826-127
Foto: privat

Lovade tidigare att post bilder på mina tidigare fynd från Pärlan. Här kommer stövlar och skor. Hittade fler skor den veckan, på Emmaus. Men de ligger i garderoben och jag är ju som känt lite lat. :)
Stövlarna är helt oanvända Viking och prommisarna är Wiskania, också ett svenskt märke, helt okänt för mig.

106826-128
Foto: privat


Pysselkväll hos Moster Aira

Ikväll har jag varit hos Moster Aira på pysselkväll. Jag skulle för enkelhetens skull kunna kalla henne för Aira, men det låter så trevligt med moster också. :)
Vi var tre stycken ikväll också. Fikade, pysslade och skvallrade. Hur trevlig som helst. Den här gången hade vi dock annat kusinsällskap än förra gången, Petra var med. Hurra! Men vi saknade dig Pia, nästa gång måste du också komma! Nästa gång är föresten om två veckor...hemma hos mig. Så nu vet ni som känner er manade. Vill du vara med? Hör av dig och kom!

Rambo och Rocky, Petras katt och hund, hade gemensam födelsedag idag. Självklart gjorde jag ett gratulationskort och köpte godis till dem. Tacksammare mottagare får man leta efter. Många voff och mjau hördes i huset. :)

Innan bilderna kommer, så måste jag bara skvallra lite om en annan kusinvitamin,
Teija. Hon har äntligen fått dator och internet. Applåder och hurray!

106826-123
Foto: privat

Petra i sitt nya halsband. Vilket tålamod den tjejen har! (Halsbandet är köpt i gör-det-själv förpackning från Panduro.  

106826-124

106826-118
Foto: privat

Moster Aira vid pysselbordet.

106826-120
Foto: privat

Airas korg är blå innuti, minsann!

106826-121
Foto: privat

Det här halsbandet pysslade jag med. Hade inte så mycket ideér om vad jag kunde sysselsätta mig med så jag tog med lite kedjor och pryttlar, sedan pysslade jag ihop den här.

106826-122
Foto: privat

106826-119
Foto: privat

Förutom cola light och mumsmums och chokladfingrar, så fick jag de här söta hjärtanen. Tackar och bockar!

Inredningstankar

Idag har jag varit hos tandläkaren, uschanmig! Jag var där imorse och sedan var jag så utmattad att jag sov i flera timmar. (fobi)
Gick in i affären efteråt för att köpa pannkakor, det var min belöning för att jag varit så duktig. Tänkte dock inte på att jag var bedövad när jag började prata med en tjej i kön, hon blev ganska förvånad först, men fann sig snabbt. :)

I och med tanden så har jag bokstavligt talat legat lågt hela dagen och mest tittat på tv och slappat. Så inga nya pysselbilder idag.
Istället visar jag en bild på soffan i mina drömmar. Mamma och jag var in på Österbergs Möbler här i Borlänge i förra veckan och då såg jag den. Sa jag att det sa klick direkt? :)

De senaste dagarna har jag varit sugen på att möblera om i vardagsrummet. I vanliga fall är jag rätt konservativ i mitt möblerande där inne, tv´n på sin plats, böckerna på sin, men är inte det lite tjatigt? Såg på
Äntligen hemma där Isabell Halling slog in böcker med tapet. Ingen dum idé, tror jag ska prova det. Annars är jag väldigt förtjust i en idé jag såg i en tidning (glömt vilken) för ett tag sedan, att hänga fransdraperier från Indiska framför bokyllorna. Mycket snyggt och böckerna är fortfarande lättillgängliga.

Tillbaka till soffan, love it! Visst är den härlig! Tänk så snygg den skulle vara med vita lite lantliga kuddar eller en pläd. Ohhh...

106826-114

Foto: Svenska hem

Den är svängd i rött sammetsmaterial. Skulle inte den passa utmärkt till fåtöljen jag köpte på auktion förra året?

106826-115

Foto: privat

Om jag får fortsätta drömma så skulle jag även vilja ha det här bordet från Mio och någon snygg detalj från Nordhjem.

106826-116

Foto: Mio

106826-117

Bild: Nordhjem


Kalasdax

Den här helgen har dominerats av kalajs, vilket alltid är trevligt. :) På fredagen var jag iof hos Petra och såg på film, inget kalas, men massor av trevlig sällskap och gott godis. Petras kompis Jossie var på besök och det var såklart superskoj att träffa henne igen. :)
Vi såg på
Failure to Launch med SjP och Matthew McConaughey, kommer inte på det svenska namnet, men filmen var helt ok. Ibland otroligt pinsam, ibland otroligt rolig, sådär som en AmRomCom (tack Jossie för ordet) oftast är.

Igår var jag först hos Lilla Anna och firade hennes 24-årsdag med tårta och presenter, sedan på kvällen åkte jag hem till mamma och firade henne med paj och presenter. Gissar att vikten inte har minskat alls den här veckan, snarare tvärtom.

I pysselväg har jag mest surfat runt för inspirationen skull, tänk så många skoj och kreativa sidor det finns här ute!!!
Jag målade om min anslagstavla och ska ikväll försöka organisera lite där så att jag törs ta ett kort.

106826-110
    Foto privat

Mina presenter till Anna, Panduropyssel för en cool och smart tjej som även är en prinsessa. Ljuset är från Idéhuset i Hantverksbyn.

106826-109
     Foto privat

Strike a pose!

106826-111
    Foto privat

Annas tårta smakade mums!

106826-112
    Foto privat

Blommor till mamma, från pappa. Älskar färgerna som passar nu till hösten.

106826-113
      Foto privat

Den enda i våran familj som ställde upp på bild. :) Pipen är otroligt bortskämd och fick dagen till ära äta vaniljglass i soffan.


Keramiken har äntligen startat

Idag var det så äntligen dax för första keramik-kursen för terminen. Så jag har längtat! Och typiskt nog hade jag noll inspiration. Såklart! *skrattar* Nåväl, jag svängde ihop några knappar jag sett på olika bloggar, bland annat hos Mommycoddle. Visst är de söta! Mina blir nog inte lika bra, men de blir nog roliga att använda till olika pyssel ändå.
Jag gjorde även en tavla med ett hjärta. Tog ingen bild. Varför inte? Den är inte ens bränd ännu. :)
Men jag fick hem en sak sedan förra kursen, en slags ljushållare för värmeljus. Vi hade dille på sådana förra gången. Min ser ut att ha blivit angripen av mögel, den ska nämligen vara metallicsvart, men min har lite gröna inslag också. Den har personlighet!

Där fanns även en rosa skål jag gjorde förra gången, men glasyren hade blivit ojämn. Nu penslade jag på lite extra, så det blir spännande att se nästa gång. Det är lite av ett experiment med keramik och glasyrer känns det som. Ibland när en sak är torkad, ser den inte alls ut som den gjorde tidigare, helt plötsligt ser man alla ojämnheter och att den till och med blivit sned! Men det kanske är det som är en del av charmen med keramik, att det är så oförutsägbart och levande.

106826-108





















Foto privat


Pysselkväll hemma hos mig

Ikväll var det pysseldax igen. Den här gången hemma hos mig och det var blandat pyssel som gällde. Moster Aira virkade, Pia gjorde decopage och lärde sig att nåltova och jag gjorde lite smått och gott. Bland annat en tavla till sovrummet, det andra är en hemlis som kommer att bli en present till Teija. Hur som helst så var det jättemysigt. Härligt att det är ett återkommande projekt, nästa vecka samma tid, ny plats. :)
Vi saknade förstås er som inte kunde komma, kanske nästa gång?



106826-104